Agrární komora ČR si zvolila nové vedení

Publikováno: 17. 3. 2017

Na včerejšním XXV. sněmu Agrární komory České republiky, který se v Olomouci konal 16.3. 2017 jako sněm volební, byl na nadcházející volební období do pozice prezidenta AK ČR zvolen Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc., který získal podporu většiny delegátů. Dále bylo na základě výsledků primárních voleb zvoleno nové představenstvo (28 členů) a přímou volbou pak jedenáctičlenná dozorčí rada Agrární komory ČR.

Novými viceprezidenty se stali za Sněmovnu všeobecnou Ing. Josef Kubiš, za Kraj Praha, Ing. Leoš Říha, za Pardubický kraj a Ing. Václav Hlaváček, CSc., za Jihomoravský kraj.

Viceprezidenty za Sněmovny společenstev pak jsou Ing. Bohumil Belada za společenstva zájmová ostatní, RNDr. Vladimír Veselý za Lesnicko-dřevařskou komoru ČR a Ing. Martin Pýcha za Zemědělský svaz ČR.

Viceprezidenti s nejvyšším počtem obdržených hlasů, tedy Josef Kubiš a Bohumil Belada, se zároveň stali předsedy uvedených sněmoven. Předsedou dozorčí rady je i pro další období zvolen Ing. Pavel Veselý. Volební období orgánů AK ČR je tříleté. 

Nové vedení chce dále posilovat pozici Agrární komory ČR jako největší a nejsilnější nevládní organizace zahrnující všechny formy a velikosti podnikání a je připraveno k otevřené diskuze se všemi partnery.

Jmenovité složení nového vedení, představenstva a dozorčí rady AK ČR, usnesení XXV. sněmu a další aktuální informace jsou k dispozici na stránkách www.akcr.cz. 

Tiskovou zprávu v plném znění naleznete na stránkách http://www.apic-ak.cz/agrarni-komora-cr-si-zvolila-nove-vedeni.php

Zdroj: AK ČR