Setkání představenstva Regionální agrární komory Jihočeského kraje s jihočeskými zástupci v Parlamentu ČR.

Publikováno: 1. 9. 2015

Členové představenstva Regionální agrární komory Jihočeského kraje (RAK JK) se v rámci agrosalonu Země Živitelka 2015 setkali s jihočeskými zástupci v Parlamentu ČR. 

Setkání představenstva Regionální agrární komory Jihočeského kraje s jihočeskými zástupci v Parlamentu ČR.

Ze všech oslovených poslanců a senátorů pozvání přijali poslanci Bartošek Jan, Bezecný Zdeněk, Zahradník  Jan  a senátoři Eybert Pavel, Jirsa Tomáš  a Kratochvíle Karel. Hlavním tématem  jednání byly  otázky komodit, především mléka, jehož výkupní cena  zemědělce v současné době nejvíce tíží a možnosti pomoci ze strany politiků. Finanční dopad „mléčné krize“  v konkrétních číslech na svém podniku, prezentoval Ing. Václav Kaněra, AGRO, družstvo Záhoří.

V diskusi zazněly i další aktuální problémy regionu jako je návrh vyhlášení krajinné památkové zóny  „Třeboňská rybniční  krajina“  a její dopad nejen na zemědělce, ale i širokou veřejnost.

V závěru jednání se zástupci RAK JK a představitelé Parlamentu ČR shodli, že je třeba tato setkání opakovat pravidelně, aby došlo ke zlepšení informovanosti politiků o regionálních problémech zemědělství a venkova.

 

Zdroj: RAK JK