Publikováno: 23. 1. 2014
Odborný seminář s názvem „Přidávání hodnoty potravinářským výrobkům prostřednictvím zpracování ekologické produkce“ pořádá Potravinářská komora České republiky dne 4. 2. 2014 v prostorách Hotelu Budweis v Českých Budějovicích. Školení zahrnuje pět oblastí :
1. Evropské a národní systémy zpracování bio-produkce - koncept, právní ochrana, žádost, registrace.
2. Privátní programy jakosti - koncepty v rámci EU, právní souvislosti, budování systému.
3. Využití systémů kvality při tvorbě projektů přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům a budování konkurenční výhody.
4. Legislativní požadavky EZO EU vs. potravinářská legislativa a jejich praktické aspekty pro PPP.
5. Hlavní trendy vývoje potravinářského trhu v ČR a EU, mj. v kontextu dopadu budoucího systému přímých plateb (platební nároky) a společných organizací trhu (SOT pro dílčí komodity) EU a zavádění inovací, nových technologických postupů a znalostí v oboru. Očekávané změny PRV a I. pilíře SZP v programovacím období 2007-2013 vs. 2014-2020.
Přednášející lektoři jsou specialisté na otázky ve všech těchto oblastech. Bližší informace a pozvánku naleznete na stránkách www.foodnet.cz, semináře.
Ing. Zuzana Skořepová